Ik wil alles weten over verkeersborden

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je meer wilt weten over verkeersborden. Je gaat bijvoorbeeld op de basisschool je verkeersexamen doen of je bent aan het leren voor je theorie examen om daarna je rijbewijs te kunnen halen. Het kan natuurlijk ook  dat je examen wilt doen voor je vaarbewijs  en op zoek bent naar de betekenis van scheepvaartborden. Want de scheepvaart heeft zo zijn eigen vaarweg verkeerstekens. Maar soms wil je ook gewoon weten wat een bepaald verkeersbord betekend.

Verkeersborden oefenen

Met deze gratis oefening kan je de betekenis van officiële verkeersborden leren. Nadat je alle vragen hebt beantwoord krijg je je score per verkeersbord direct in beeld, inclusief alle correcte betekenissen van de verkeersborden. 

Elke keer dat je de oefening start krijg je een andere selectie van verkeersborden te zien. Je kunt dus gerust meerdere keren oefenen!

Ik ga oefenen

Zo worden verkeersborden gemaakt

In Nederland zijn er regels waar een officieel verkeersbord aan moet voldoen. Dit noemen we NEN-normering (NEN betekend NEderlandse Norm). Verkeersborden zien er daarom ook allemaal hetzelfde uit. Niet alleen de opdruk is gelijk maar ook het bord waar de print op geplakt is.

Ik wil meer weten

Wat is retro-reflecterende folie

Op het bord wordt een ‘sticker’ geplakt van speciale retro-reflecterende folie. De reflecterende folie is er in twee kwaliteiten. Hier leer je meer over deze materialen en kun je technische gegevens downloaden en printen.

Alles over reflecterende folie

Memory spelen

Met dit memoryspel test je jouw geheugen en leer gelijk de betekenis van de verkeersborden. Zoek de betekenis en combineer deze met het juiste verkeersbord.

Speel dit spelletje gerust zo vaak als je wilt. Hij selcteert uit een grote database en laat steeds weer nieuwe bordcombinaties en betekenissen zien. 

Je kan het!

Wil je een spreekbeurt houden?

Wij hebben informatie verzameld zodat je een leuke spreekbeurt kunt maken maar we zouden het leuk vinden als je ons ook een beetje helpt.

Heb je al een spreekbeurt gehouden over verkeer of verkeersborden en je wilt jouw spreekbeurt delen met ons en ander kinderen. Stuur ons dan een mailtje, dan plaatsen wij misschien wel jouw spreekbeurt op deze pagina.

Ik wil informatie voor mijn spreekbeurt